Grupper för hemautomation på Facebook

För skojs skull surfade jag runt lite på Facebook för att se vilka grupper det finns där för hemautomation.

Fördelen med att hänga i en grupp på Facebook är att man kan diskutera och få svar på frågor. Nackdelen är att det lätt blir mobbing av något gruppen enas om att inte gilla och då brukar inläggen bli rätt trista och ibland oövertänkta.

För oss med ett specialintresse i smart teknik är Facebookgrupper ett bra forum för att dela erfarenheter och få svar på frågor. Ibland är det helt underbart vilken specialkompetens medlemmarna sitter inne med och trådarna blir härligt nerdiga..

Vilka grupper finns det på Facebook som rör smarta hem och IoT?

Här är några grupper jag är med i:

“Hemautomation”

Är en öppen grupp med 352 medlemmar som används för att diskutera hemautomation i alla dess former. Den vänder sig framförallt till dig som bygger och programmerar själv.

“Hemautomation köp & Sälj”
har 396 medlemmar och ungefär 3 inlägg per dag
Här kan du lägga ut och sälja allt som rör Hemautomation och mycket mer så länge som det har med just Hemautomation att göra i någon form.
“Hemautomation”
är en grupp med 396 medlemmar
Den här gruppen är tänkt för de som är intresserade av hemautomation och vill gå egna vägar snarare än att köpa eller använda färdiga controllers och tillhörande enheter tillgängliga på marknaden. Tanken är att diskussionen ska handla mycket om principer för hemautomation, programmering och bygge av egen hårdvara.

   “Svensk hemautomation” och “Svenska hemautomationsgruppen” samt “Svenska hemautomatiseringsgruppen”

är de största grupperna jag hittat och de har Svenska hemautomatiseringsgruppen har snart 30 000 medlemmar. Svensk Hemautomation och Svenska Hemautomationsgruppen syftar till att ge medlemmarna ett forum för utbyte av erfarenheter, tankar och funderingar. Speciellt hemautomatiseringsgruppen har jag varit med i länge och jag upplever den som väldigt aktiv med många inlägg per dag. Jag tror det är samma personer bakom de grupperna?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar