Visste du att artisten Will.i.am har en startup som tillverkar röstassistenten Omega?

Den ursprungliga planen var att röstassistenten Omega skulle fungerar för företagsappar och automatisk telefonsupport. Men nu har produkten utvecklats vidare och tanken är att den ska kunna integreras i t ex högtalare, TV-spel och telefoner. Det liknar det som Amazon gör idag där deras röstassistent kan hittas i andra tillverkares högtalare. Och i en I-phone finns ju Siri som min tolvårige son använder flitigt. Be Siri beatboxa btw ;-)!!!

För att få ytterligare avsättning för röstassistenten köpte Will.i.am i juli Wink som erbjuder gateways. Och synergin mellan röststyrning och gateway är ju enkel att se.

Kommer han att lyckas och vilka uspar (unique selling points) finns det?

Röstassistenter är svåra att få att fungera och du kan ju tänka dig själv hur svårt det kan vara att höra vad någon säger ibland. Och ska den dessutom klara flera språk börjar det bli riktigt intressant. Det räcker ju med att en stockholmare ska förstå en skåning typ.

Will.i.am demade funktionerna på Saleforces Dreamforce conference i Sanfrancisco nyligen och enligt dem som var där kan den inte bara spela låtarna du ber den göra utan även tala om var artistens nästa gig kommer att ske. Det låter ju lovande men han konkurrerar med giganter som Google och Amazon så helt lätt är det inte!

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar