Amazon Echo är kallad som vittne i brutalt mordfall

 

En åklagare i New Hampshire har bett Amazon att tömma en Amazon Echo på två dagars konversation. Echon bor i ett hus i Farmington i USA där det skedde ett brutalt dubbelmord i januari 2017.

I köket stod en Amazon Echo där Christine Sullivan blev mördad.

Echon är nu kallad som vittne. Åklagaren misstänker att Echon döljer bevis och kan ha spelat in mordet och att någon väckt den genom att prata med den. Man är också intresserad av att se vilka telefoner som varit anslutna till den.

Sullivans vän Jenna Pellegrini hittades också död på annan plats i huset och bägge var ihjälslagna.

Misstänkt är Sullivans pojkvän som nekar.

Rättegången planeras att hållas i maj 2019.

Inblandade i mordfallet är också ett kodlås och en dörrklocka med video. De visar att pojkvännen varit där vid det aktuella tillfället. Enligt vår GW brukar det statistiskt vara den som senaste sågs med offret som är skyldig. Han brukar också säga att mördaren ofta är en anhörig. Så jag jag som litar på GW förstår att utredningen tittar extra på pojkvännen.

För mig är det intressant hur det smarta hemmet loggar våra beteenden och kul att tekniken kan hjälpa till i mordfall. Dock finns det ett etiskt perspektiv på smarta hem som garanterat kommer bli en snackis i framtiden.

Hur påverkar t ex en IP-kamera vår integritet? Är det rimligt att vi kan se vad barnen gör hemma när vi är på jobbet? Och är det rimligt att våra konversationer i köket lagras i Amazons Internetmoln? Hur länge är det rimligt att det lagras? Vad säger lagen om datalagring (GDPR) om det här?

Vi får hoppas att de får fast mördaren och som sagt skoj att det smarta hemmet kan hjälpa till. De etiska frågorna får jag säkert anledning att återkomma till.

Personerna på bilden har inget med mordfallet att göra!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar