Bra tips för din Google home på svenska

För att hjälpa dig att komma vidare med din Google home har jag sammanställt information jag hittat på nätet tillsammans med egna erfarenheter. Mycket av det jag skriver nedan borde fungera oavsett språk men jag har inte hunnit testa allt än på svenska.

Utveckla grundinställningarna

Din Google home är troligen redan igång med grundfunktionerna. Nedanstående tips hjälper dig att pimpa den lite. Lägg till din hemadress och t ex jobbadress under din Profil så du får mer specificerade väderleks- och trafikrapporter. (Kommunikationer är än så länge begränsade på svenska). din Google home

Få en roligare dag

Du kan fråga Google vad du kan göra idag. Du kommer då få ett antal kul förslag. Du kan också be den berätta ett skämt eller beatboxa. Sjunga Ja må hon leva funkar bara på engelska än så länge. Du kan också be den ge dig instruktioner på att baka en kaka eller berätta ställningen i fotbollsallsvenskan.

Välj musikkälla

Du kan själv ställa in vilken källa som Google ska spela upp musiken från. Du kan t ex välja Spotify, Youtube eller Deezer per default. För att förvälja musikkälla går du in på Inställningar och väljer standardhögtalare.

Du kan också säga vilken källa du väljer i samband med att du valt låt. ”Spela låten xxx på t ex Spotify”

Koppla Google home till andra bluetoothhögtalare

Generellt är det inte mycket ljud i Google home och sämst är ljudet i Google home mini. För att parkoppla går du in under Enheter och följer parkoppla.

Gör Google home till din reseguide

Google home kan faktiskt boka din flygbiljett. Med flygsökfunktionen kan du söka flyg vid valda datum och tider. Du kan även få ett mail om priset förändrats.

Schemalägg rutiner

Sätt rutiner när du vill att händelser ska ske. Gå in under Inställningar i appen och välj rutiner

Spela upp film på TV:n

Om du har en chromecast separat eller inbyggd i din TV kan du be Google home att sätta på filmen du vill se. Börja med att länka TV eller chromecast till Google home i appen. Länka sedan de streamingtjänster du vill använda t ex Youtube eller Netflix.

Ändra Googles röst

Efter ett tag kanske du blir trött på rösten som svarar på dina kommandon. Då kan du välja mellan åtta olika röster. På sikt kommer det antagligen finnas fler och till och med kändisars röster. Testa och se vilken röst som dig passar bäst.

Kontrollera dina smarthemprylar

Om du vill kontrollera dina smarthemprylar kopplar du ihop google home med din Oblo living controller. Skicka Zomson ett mail så vänder vi tillbaka med manualen.

Använd Google home som intercom i hemmet

Med Google broadcastfunktionen kan du t ex meddela att maten är klar. Du behöver flera Google home för att det ska fungera och du behöver vara registrerad på samtliga. Sen är det enkelt att be google göra jobbet.

Lägg till flera användare med röstigenkänning

Google supportar flera parallella användare via röstmatchningsfunktionen. Genom att länka samman din röst kan Google ge dig din kalender, personliga spellista och Netflixprofil.

För att sätta upp flera användare behöver varje användare ha Google home appen i sin telefon gå in i appen och lägga till röstinspelning. Det går att ha upp till sex användare parallellt.

Kolla din historik

Google kommer ihåg vad som sagts och gjorts. Därmed kan du se vad du och andra bett den göra. Under Inställningar och Mer inställningar i appen skrollar du längst ner till Min aktivitet. Därefter kan du se och radera aktiviteterna.

Ställ en följdfråga

En bra funktion är du kan utmana genom att först fråga t ex vilken som är huvudstaden i Sverige och sedan hur många invånare. Det gör Google home i alla fall lite mänskligare.

Använd touchkontrollen på ovansidan

På ovansidan av din Goggle home sitter touchkontroller. Därmed kan du t ex höja volymen och spela och pausa musiken,

Google hjälper dig att översätta

Översättning är en av de senare funktionerna på google home. Säg OK, google hjälp mig prata italienska t ex eller översätt svenska till engelska. Perfekt när du har utländska gäster och konversationen haltar runt middagsbordet.

Som på videon nedan som visar hur det går till när din italienska mormor är på besök. Riktigt kul film!

https://youtu.be/S2c8gAJFd1U

Alarmklocka

Alarmklockan är perfekt när du t ex lagar mat och påskäggen kokas eller när du behöver väckning på morgonen. Säg Ok, google sätt ett larm på klockan sju. Eller sätt ett larm på tio minuter om du vill ha hårdkokt ägg.Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar