KÖPVILLKOR hos webbutiken Zomson.com

 

Tack för att du handlar hos oss. Nedan finns våra köpvillkor. Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på support@zomson.com

Vårt juridiska namn är: Zomson AB
Organisationsnummer: 559113-8119
Adress: Vasatorpsvägen 1G, 254 57 Helsingborg

 

 1. Köp
  Vid beställning träffas avtal om köp först när Zomson bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av Zomson. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Zomson har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år. och Zomson måste kunna fastställa kundens bostadsadress.
 2. Priser
  I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Zomson inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.
 3. Frakt
  Frakt till privatpersoner kostar 74:-  inom Sverige. Företagspaket kostar 159:-. Fraktkostnaden kan komma att ändras och ibland vara rabatterad. Du ser fullständig fraktkostnad i kassan.
 4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor
  • Faktura (endast inom Sverige)
   Eventuell avgift för att betala mot faktura sr du i samband med vår Klarna check out. Vi använder Klarna för faktura och du hittar deras villkor här: https://www.klarna.com/se.
  • Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats.  Det är Klarnas betalningsvillkor som gäller och du hittar dem här: Klarna faktura
  • Kortbetalning
   Vi använder Klarna för säkra kortbetalningar.
   Läs mer om Klarna här: https://www.klarna.com/se.
  • Direktbetalning via internetbank.
   Betalning via banken sker genom Klarna. Läs mer om Klarna här: https://www.klarna.com/se
 5. Leveranser
  Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 2-4 arbetsdagar inom Sverige. Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Posten eller annan transportör till utlämningsställe eller skickas som post.
 6. Leveransförseningar
  Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.
 7. Transport
  Zomson ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.
 8. Skadade varor
  När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till support@zomson.com.
 9. Ångerrätt och öppet köp
  Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Vi ger dig ännu bättre villkor och 30 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. Som kund hos oss erbjuder Zomson.com även bytesrätt inom 30 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter.
 10. Reklamationer
  Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post economy@zomson.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.
 11. Återbetalningar
  Återbetalning sker via Klarna.. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.
 12. Reservationer
  Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.
 13. Skydd av personuppgifter
  I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt GDPR  har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post support@zomson.com. Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter (se vår privacy policy). Eftersom vi inte lämnar ut uppgifter till tredje part innebär detta inte någon direkt skillnad mot GDPR vad gäller behandling av din information eller vår relation till dig som kund. En skillnad är att vi som företag måste ha utsett ett dataskyddsombud. Hos oss är är vår VD dataskyddsombud. Har du frågor kring hur vi behandlar din information som titta gärna på vår privacy policy eller kontakta oss på support@zomson.com.
 14. Ej uthämtat paket
  Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.
  Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr.
 15. Force Majeure
  I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/

Som konsument kan du även vända dig till EU för att få hjälp med konfliktlösning när du handlat på nätet.
Länk: http://ec.europa.eu/odr

Då kommer du till: “European Commission official website – The Online Dispute Resolution website is an official website managed by the European Commission dedicated to helping consumers and traders resolve their disputes out-of-court.”